Kriolipoliza

Jest to najnowocześniejsza metoda trwałej redukcji tkanki tłuszczowej. Zabieg polega na zastosowaniu bardzo niskiej temperatury i podciśnienia w celu trwałego miejscowego zamrażania komórek tłuszczowych. Kriolipoliza jest polecana dla osób które chcą zredukować tkankę tłuszczową w problematycznych obszarach, które oporne są na dietę i aktywność fizyczną


Zastosowanie:

  • Wyszczuplanie ciała
  • Redukcja zalegającego tłuszczu wokół brzucha i w pasie
  • Redukcja otłuszczonych pośladków
  • Zmniejszenie obwodu ud oraz likwidacja cellulitu
  • Wysmuklenie ramion i poprawa ich elastyczności skóry


Efektywność terapii
Pierwsze efekty widoczne są po około 3-4 dniach, kiedy to dochodzi do rozluźnienia tkanki tłuszczowej. Bardziej spektakularnych efektów należy spodziewać się po około 4 tygodniach do 3 miesięcy, gdyż w tym czasie organizm usuwa zniszczone w trakcie zabiegu komórki tłuszczowe.Efektem końcowym zabiegu jest redukcja tkanki tłuszczowej o 25-45% w miejscu poddanym zabiegowi, co w zauważalny sposób widoczne jest w utracie centymetrów.Bardzo istotne jest by w tym czasie oczekiwania na efekty nie przytyć, bo nie będą widoczne zmiany w centymetrach, gdyż pozostałe komórki tłuszczowe powiększą się i wypełnią miejsce tych, które zostały zniszczone podczas zabiegu kriolipolizy.


Zalecenia

Zaleca się wykonywać zabiegi nie częściej niż co 4-6 tygodni i maksymalnie 3 sesje na jeden obszar ciała.
Działanie
To metoda polegająca na chłodzeniu tkanek tłuszczowych w celu spowodowania ich rozpadu (lipolizy).Wynikiem zabiegu ma być redukcja tkanki tłuszczowej. Na skutek mrożenia lipidy z komórek tłuszczowych są uwalniane i transportowane przez układ limfatyczny. Lipidy w komórkach tłuszczowych krystalizują się w wyższej temperaturze niż inne komórki zawierające wodę. Dzięki temu kriolipoliza niszczy tylko komórki tłuszczowe, a oszczędza inne tkanki, takie jak skóra, mięśnie i nerwy. Obumarłe komórki zostają w naturalny sposób stopniowo wydalane z organizmy, dzięki czemu z tygodnia na tydzień po zabiegu grubość tkanki tłuszczowej maleje Przygotowanie i przebieg zabiegu Specjalny głowica zabiegowa zostaje przyłożony do ciała pacjentki i oddziałuje na obszar z którego chcemy pozbyć się tłuszczyku. Głowica jest próżniowa i zasysa tkankę, dzięki niej zostaje pobrane ciepło z komórek, zgodnie z wybranym profilem zabiegowym. Głównym celem zabiegu jest takie ochłodzenie komórek tłuszczowych, aby spowodować ich obumarcie. Obszar zabiegowy jest przykrywany nakładką żelową w celu ochrony skóry. Zamrożone komórki tłuszczowe stopniowo są eliminowane i wydalane z organizmu, dzięki czemu z tygodnia na tydzień po zabiegu grubość tkanki tłuszczowej maleje. Czas trwania zabiegu to około 1 godzina. Klient podczas zabiegu może odczuwać chłód i zassanie skóry. Może pojawić się zaczerwienienie w miejscu przyłożenie głowicy wywołane niską temperaturą i podciśnieniem oraz siniaki, zwłaszcza u osób z tendencją do pękania naczynek. Natomiast u osób z luźną tkanką i kobiet po porodzie mogą wystąpić miejscowe, powierzchniowe przymrożenia naskórka. Jest to odmrożenie 1-go stopnia, które ustępuje bez śladu po ok 7 dniach. Pacjent może powrócić do normalnej aktywności bezpośrednio po zabiegu.
Przeciwskazania

  • ciąża,
  • karmienie piersią,
  • niewydolność wątroby lub nerek
  • cukrzyca.
  • choroba Rynauda,
  • nowotwory,
  • choroby skóry (grzybicze, wirusowe, zakaźne),
  • wszczepy rozrusznikiem serca lub metalowymi implantami w miejscu wykonywania zabiegu.
  • zapalenie i infekcje wątroby,
  • pokrzywka na zimno,
  • stany zapalne, rany skóry,
  • zaburzenia krążenia,
  • przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych,
  • krioglobulinemia,
  • napadowa hemoglobulinuria z zimna

Z Madame niemożliwe staje się realne...